MEDLEMS LOG IND

E-mail: *
Adgangskode: *
KLUBTURE
VI ER MEDLEM AF:
Danmarks Cykel Union
Danske Gymnastik- og Idrætsforeninger
SE KALENDEREN
SE KALENDEREN HER

DREILÄNDERECK MTB TOUR 2011

I 2011 arrangerede Jens Wamberg en tur for klubben på mtb i området, hvor Østrig, Schweiz og Italien støder sammen. I alt 11 personer tog imod tilbudet.

Selve rundturen i området gik over 4 dage, hvor man cykler ad lidt asfalterede veje, en del grusveje, lidt singletrack og skovstier fra hotel til hotel. Der er tale om 4 hoteller som har slået sig sammen i et samarbejde, hvor man kun behøver at tage kontakt til det hotel, hvor man ønsker at starte, og de sørger så for at booke de andre hoteller og for transport af bagage hver dag.

Vi havde valgt at starte ud i den kendte skisportsby Livigno, hvor vi ankom dagen før starten på rundturen. Vi fik derfor lige tid til at samle cyklerne og tage en tur op på det nærmeste bjerg, hvor vi fik kaffe og kage på en lille cafe. På turen ned fik vi lige afprøvet vores evner, da vi tog den røde løjpe på en downhill bane.
Om aftenen var der information om de næste 4 dages forløb af hotelværten, der også lige gav en velkomstdrink inden vi indtog en lækker 4 retters italiensk menu.

Næste morgen stod vi alle noget spændte klar kl. 09.00 for at prøve kræfter med bjergene mellem Livigno og slutbyen i Schweiz; Scuol. Allerede lige uden for Livigno startede dagens slemme overraskelse; Pass Chaschauna, som skulle føre os helt op i 2.700 meters højde. Om det var højden eller stigningsprocenterne vides ikke, men vi måtte alle af cyklen og trække mere eller mindre den sidste km til toppen. Herefter gik det nedaf de næste 35 km, dog med lidt modbakker ind i mellem.

I Scuol blev vi indlogeret på et lille, men charmerende hotel, der serverede en fantastisk 5 retters menu, der blev indtaget på terrassen i lunt sensommeraften vejr.

2. etape fra Scuol til Nauders i Østrig skulle vise sig at blive en helt fantastisk flot tur, selv om vi allerede efter 7-8 km skulle starte en opkørsel med op til 31% stigning og til slut en del trækken med cykel. Vi skulle nemlig gennem Uinaslugten, hvor der er hugget en meget smal sti i en stejl klippeside, for at man kan komme op gennem slugten. Sikken en udsigt der er fra denne sti, men højdeskrækken blev sørme udfordret. Fra toppen var der ca. 15 km nedkørsel inden de resterende 25 km i lettere kuperet terræn. Hotellet i Nauders var det største og fineste vi boede på, 3 retters menu til aften, hvor hovedretten var fondue.

På 3. dagen startede vi med en ganske kort op- og nedkørsel inden den helt store udfordring; ca. 40 km konstant opkørsel, de første 20 dog med lave stigningsprocenter, men de sidste 20 trak tænder ud, inden vi nåede toppen; Pass da Costainas. Herefter 15 km ned, og hjem til hotellet i Santa Maria, som var det ringeste i ugens løb - også hvad angik aftenens menu. Rigeligt men ikke kulinarisk.
 
Santa Maria ligge i Schweiz lige nord for Stelviopasset. Dagen startede med en lidt kedelig opkørsel på asfaltvej til Umbrailpasset, som passeres mod vej til Stelvio. Vi kunne da også sidde og kigge op på Stelvio da vi på 4. dagen sad og fik formiddagskaffen ved Umbrailpasset og grænseovergangen mellem Schweiz og Italien. Efter kaffen begyndte den sjove del af turen, idet vi drejede af fra asfaltvejen og kørte ind på en lille smal gedesti mod Forcella di Forcala i næsten 2.800 meters højde. Herfra var der en rigtig vanskelig nedkørsel på løs grus/klippestykker på en meget stejl klippeside.

Der var masser af hårnålesving ned - og nogle var så skarpe, at vi måtte stå af cyklen og vende den 180 grader for at fortsætte nedad. Vel nede fandt vi en lille cafe, hvor vi fik en rigtig lækker spaghetti til frokost. 20 km hjem til hotellet, en del langs en opdæmmet sø, og så lige en lille top på 400 hm. Tilbage på Hotel Pra i Livigno, var der igen god italiensk mad.

På 5. dagen udforskede vi på egen hånd området omkring Livigno. Nogle på gåben i byen - andre på mtb i bjergene. Vi havde dog fået nok af opkørsler og tog svævebanen med cykel op til godt 3.000 meter og trillede derfra tilbage til Livigno, først ad singletrack og til sidst på brede grusveje.

Vi havde hele ugen haft fantastisk smuk vejr med op til 25 graders varme - det sluttede dog i løbet af eftermiddagen, hvor kold luft trak ind over byen med efterfølgende regnvejr. Da vi dagen efter kørte hjemad i bil sneede det på passet vi kørte over fra Italien til Schweiz og lynene slog ned maks 500 meter fra os. Det må nok siges, at vi havde været heldige med vejret.

På alle hoteller havde vi mulighed for at få vasket vores tøj hver dag, det skulle blot afleveres i et udleveret vaskenet i receptionen inden kl. 19.00 og så ville det ligge klar til os senest næste morgen, vasket og tørret. Alt sammen inkluderet i prisen.

1. etape 68 km og 1.883 hm
2. etapen 56 km og 1.825 hm
3. etape 65 km og 1.983 hm
4. etape 52 og 2.172 hm

Video 1 Dreiländereck Tour 2011

V
ideo 2 Dreiländereck Tour 2011
 

BLIV MEDLEM HER

Kan du lide at cykle,
dyrke motion og godt kammeratskab?
Så bliv medlem af
Vejle Cykel Motion for kun 400,-kr. pr. år.
GREJSDALSLØBET
Næste løb er den 9. og 10. maj 2020
MERE OM GREJSDALSLØBET
FACEBOOK
VCM'S FACEBOOK SIDE
Vejle Cykel Motion - Kammeratskab, Motion, Engagement