MEDLEMS LOG IND

E-mail: *
Adgangskode: *
TRÆNING I VCM
VI ER MEDLEM AF:
Danmarks Cykel Union
Danske Gymnastik- og Idrætsforeninger
SE KALENDEREN
SE KALENDEREN HER

GRUPPER

Grupper

Der køres i forskellige grupper, alt efter hvor hurtigt man ønsker at køre, og hvor god ens træningstilstand er.

I klubben benytter vi ikke holdkaptajner og faste ruter. Vi mener, at det vil tage den spontane glæde ved at komme til træning. Vi synes, at det er en god ide at køre ud i modvind og hjem i medvind, og at de forreste ryttere bestemmer ruten.
 

Holdopdeling

I VCM kører vi i 5 forskellige grupper A1, A2, B1, B2 og C. Det betyder, at der altid er nogen at følges med, uanset temperament og hvor mange kræfter man har på dagen. Man behøver selvfølgelig ikke køre i samme gruppe hver gang.
 
Opdelingen i grupper foregår i skolegården, hvor vi også aftaler rammerne for dagens tur:
- Hvor skal vi hen?
- Hvor langt forventer vi at køre?
- Har vi lyst til at køre bakker?
- osv.

Holdene starter fra skolegården, med det formodet hurtigste hold først og det mindst hurtige til sidst, herved opnår vi, at der ikke er nogen der står alene tilbage med et hold, som de ikke kan følge med.
 

Gruppe A1

I denne gruppe har vi ryttere der gerne vil køre stærkt og udfordre hinanden, specielt på stigninger, men også ved byskilte.

Gruppen kører med mange intervaller, og der bliver kørt en del i bakker, så det kræver, at man er i absolut topform for at være med her.

Selv om der bliver kørt taktisk i gruppen, bliver der holdt øje med, at alle er med hjem, Der bliver samlet op på bakketoppene, og det er tilladt at springe føringer over, hvis der ikke er mere i benene en dag.

Gruppen kører uden nogen øvre hastighedsgrænse, men kommer som regel hjem med mere end 32 km/t i snit
 

Gruppe A2

Denne gruppe introduceres første gang ved sæsonstart for sommersæsonen 2006. I gruppen vil der formodentlig blive kørt lige så stærkt som i A1-gruppen, der vil blot blive kørt i et mere jævnt tempo, og der vil formodentlig heller ikke blive kørt så hyppige bakkespurter.

Gruppen henvender sig til et mix af de ryttere, der kan køre med A1, men som gerne vil spare sig, og de stærkeste af B-rytterne, der har lyst til at udfordre sig selv yderligere.

Gruppen forventes at køre med en gennemsnitshastighed mellem 28 og 32 km/t.
 

Gruppe B1

Denne gruppe består af ryttere med en del kilometer i benene. Folk der gerne vil presse sig selv og køre langt i et højt tempo, men som ikke har tiden eller lysten til at give det sidste der skal til for at køre med i A-grupperne.

Der bliver kørt bakkespurter og der kæmpes om byskiltet i Vejle, men der bliver altid holdt øje med hinanden og samlet op, hvis der er nogen der ikke kan følge med, således at alle kommer med hjem

Gruppen kører med en gennemsnitshastighed mellem 26 og 29 km/t.
 

Gruppe B2

Gruppen fungerer som bindeled mellem B1 og C grupperne.
Gruppen henvender sig til såvel nye som erfarne ryttere, der gerne vil bruge sig selv mere, end de har mulighed for på C-holdet, men som samtidig holder af, at der er disciplin i feltet og godt kan lide faste regler for, hvordan der skiftes og køres i gruppen.

Man passer på hinanden, og der er ikke nogen der ser skævt til en, hvis man har en dårlig dag og springer en føring over, eller hvis man har brug for lidt ekstra læ for at kunne følge med.

Gruppen kører med en gennemsnitshastighed mellem 25 og 28 km/t.
 

Gruppe C

I denne gruppe finder man de mere erfarne motionister, der lægger vægt på det sociale sammenhold, og hvor der er tid til at hyggesnakke med hinanden under kørslen.

Gruppen kører i et jævnt tempo i et felt med faste rutiner for hvordan der skiftes, og hvor man hjælper hinanden. Hvis man kommer til bakker, hvor det er uhensigtsmæssigt at køre op i samlet flok, bliver der altid ventet og samlet op på toppen.

Gruppen kører som regel med en gennemsnitshastighed mellem 23 og 26 km/t.

Træningsvarighed/tilstand
På træningsaftenerne (tirsdag og torsdag) køres der typisk 2 - 3 timer, lørdage 3 - 4 timer.
Det betyder også at det kræver en vis træningstilstand at starte i Vejle Cykel Motion og hvis dette er for meget kan man med fordel få mere ud af henvende sig til Turcyklisterne

BLIV MEDLEM HER

Kan du lide at cykle,
dyrke motion og godt kammeratskab?
Så bliv medlem af
Vejle Cykel Motion for kun 400,-kr. pr. år.
GREJSDALSLØBET
Næste løb er den 12 maj 2019.
MERE OM GREJSDALSLØBET
FACEBOOK
VCM'S FACEBOOK SIDE
Vejle Cykel Motion - Kammeratskab, Motion, Engagement